👩‍🍳Čínskej guláš

Správně bych to měla nazvat Taiwanese beef noodle soup, ale takhle tomu říkáme u nás doma. Je to víkendový jídlo plný bylinek a masa a tý pravý asijský chuti. Vaří se dlouho, ale příprava je snadná. Videopostup najdeš u mě v instastories.

Suroviny:

1 cibule

5 stroužků česneku

3 jarní cibulky

kousek zázvoru (5 cm)

2 rajčata (5 cherry)

500 g falešné hovězí svíčkové (zadní, plec...)

pak choi

vaječné nudle

třtinový cukr

badyán

sojová omáčka

ocet (rýžový, vinný...)

hovězí vývar

koriandr + chili


Postup:

1. Ve vyšší pánvi rozpálím olej, cibule (klasickou i jarní), česnek, zázvor a krátce osmažím.

Přidám nakrájená rajčata a 2 lžíce třtinového cukru. Míchám a opékám 2 minuty, cukr se rozpustí.


2. Přileju 5 lžic sojovky, 1 lžičku octa a 3 hvězdičky badyánu. Povařím 2 minuty a přidám maso nakrájené na kostky. Můžu i chili.


3. Zaleju hovězím vývarem (nebo vodou) a pod poklicí na minimálním ohni vařím asi 3 hodiny. Maso se musí rozpadat a jít krájet lžící.


4. Pak choi krátce povařím v osolené vodě (minutu ve varu) a nudle připravím podle návodu na sáčku.


5.Na talíř dám trochu nudlí, pak choi a zaleju naběračkou plnou guláše s masem. Posypu koriandrem, chili a jarní cibulkou.


Videozáběry z receptu jsem publikovala na svém Instagramu - najdete ve stories, podobně jako další moje recepty.