👩‍🍳Špagety carbonara

Dneska nás probudilo sluníčko, otevřené okno do zahrady a křičení papoušků. Rozhodli jsme se totiž strávit zbytek týdne v Itálii, což je jedna z mála zemí, kam nás ještě bez potíží tenkrát pustili. Takže tento týden nemůžu jinak - uvaříme si špagety carbonara. Jsou raz dva hotové a vždycky všem chutnají.

Suroviny:

špagety

pancetta nebo slanina na kostky (100 g na dvě porce)

2 žloutky

sýr pecorino nebo parmazán (nastrouhaný)

sůl a pepř

česnek (nepovinně)


Postup:

1. Dám vařit špagety do osolené vody a rozpálím si pánvičku.


2. Hodím na ní na kostičky nakrájenou pancettu a stroužek česneku (nepovinně) a nechám pomalu vypékat. Česnek po pár minutách celý vyhodím, je tam jen na lehké ovonění.


3. Mezitím si oddělím dva žloutky, smíchám se dvěma lžícemi sýra a panákem vody, ve kterých se dělají těstoviny. Rozšlehám vidličkou.


4. Když jsou špagety hotové, přendám je kleštěmi nebo děrovanou naběračkou do pánvičky a vypnu plotýnku. Promíchám.


5. Sundám z plotky a vmíchám žloutky se sýrem, pořádně promíchám až dostanu hebkou omáčku. Pokud mám málo tekutiny, přidám trochu vody z těstovin.


6. Nahoru namelu černý pepř a posypu ještě trochou sýra.


Recept pochází z newsletteru, který posílám svým kamarádům. Chcete ho taky? Nechte mi e-mail TADY.