👩‍🍳Bramborová frittata co dům dal

Všechny zbytky z kuchyně se musí zužitkovat, nic nevyhazujeme! A na to je nejlepší kromě rychlého wrapu právě vaječná frittata.

Suroviny:

8 vajec

máslo/olej

půlka cibule a stroužek česneku nadrobno

strouhaný sýr (nebo mozzarella)

zbytky z kuchyně:

- uvařené brambory

- slanina, šunka, kousek klobásy

- zelenina - proužky papriky, rajčátka, fazolky

- zbytky bylinek

sůl, pepř


Postup:

1. Vajíčka rozkvedlám v hrníčku vidličkou, osolím a opepřím.


2. Zapnu si plotýnku a zároveň i troubu na 200, ať se stihne rozehřát. Důležitá věc - použiju takovou pánev, kterou můžu dát do trouby. Do pánve přijde nejdřív slanina, případně kousek másla - osmažím na ní cibuli s česnekem.


3. Stačí chvilka a můžu přidat papriku nebo jinou zeleninu, kterou mám.


4. Po chvilce přileju vajíčka a rozmíchám. Ztlumím trochu žár, ať se mi vejce udělají rovnoměrně. Když se vajíčka zatáhnou (5-10 minut) a okraje už jsou tuhé, je čas rovnoměrně posypat nejprve rajčátky, a pak sýrem.


5. Když už mi to trochu ztuhne, strčím pánvičku do trouby, ideálně pod gril, aby se mi frittata a hlavně sýr na ní zapekl zezhora. Trvá to asi 5-10 minut podle velikosti pánvičky.


K receptu mám natočené i video. Je součástí mého kurzu 14 základních receptů na obědy a večeře.