👩‍🍳Burger s BBQ trhaným masem a coleslawem

Teplá houska jemně křupne, pak chřoupneš do zelného salátu a dole na tebe čeká uzená BBQ omáčka a pořádná vrstva šťavnatého trhaného vepřového...

Suroviny:

trhané vepřové - z krkovice, podle mého receptu tady

burgerové bulky

na omáčku:

4 lžíce octa

3 lžíce cukru

plechovka rajčat / protlaku

2 lžíce melasy

2 lžíce worchesteru

2 stroužky prolisovaného česneku

2 lžičky uzené papriky

lžička hořčice

pepř a sůl

na salát:

půlka malého špičatého zelí

velká mrkev

cibule

2 lžíce majonézy

lžička hořčice

lžička křenu

lžička-dvě bílého vinného octa

sůl a pepř


Postup:

1. Připravím si trhané maso podle svého receptu tady (naplánujte si to dopředu, maso leží v marinádě, a pak se dlouho peče).


2. Smíchám všechny ingredience na BBQ omáčku v hrnci a 20-30 minut vařím na mírném plameni, než se to pěkně spojí.


3. Připravím si salát - nakrouhám zelí, nastrouhám nahrubo mrkev a nakrájím cibuli na tenká půlkolečka. Smíchám se zbytkem ingrediencí.


4. Do masa vmíchám pár lžic BBQ omáčky a zbytek si nechám bokem.


5. Rozkrojím a krátce opeču bulku. Skládám odspodu: maso-BBQ omáčka-salát.


Video ze skládání burgeru:

Recept pochází z newsletteru, který posílám svým kamarádům. Chcete ho taky? Nechte mi e-mail TADY.