👩‍🍳Hřejivá polévka z červené čočky

Je to sice polévka, ale zasytí stejně jako hlavní jídlo. Základ je podobný jako má hebké dýňové kari - takže když se naučíte jedno, umíte hned dvě rozdílná podzimní jídla.

Suroviny:

malá cibule, stroužek česneku a kousek zázvoru - nasekat

hrnek červené čočky

pár rozkrojených cherry rajčátek

malá plechovka (nebo půlka velké) kokosového mléka

plechovka krájených rajčat

exotické koření - kurkuma, garam masala...

půl litru zeleninového vývaru

sůl, pepř, chilli olej, semínka na dochucení


Postup:

1. Osmahnu na trošce oleje (preferuju sezamový) cibuli, česnek a zázvor.


2. Po minutě zasypu lžičkou-dvěma exotického koření. Přidám krájená rajčata (nebo protlak) a kokosové mléko. Povařím na mírném plamenu 10 minut.


3. Přisypu červenou čočku, přileju vývar, přidám cherry rajčátka. Vařím asi 10 minut.


4. Dochutím solí, pepřem a podávám posypané slunečnicovými semínky, sezamem a zakápnuté chilli olejem.


Recept pochází z newsletteru, který posílám svým kamarádům. Chcete ho taky? Nechte mi e-mail TADY.