👩‍🍳Křupavý bůček

Nemám ráda tlustý maso, ale bůček umím připravit tak, že je křupavý s chutnou vrstvou pečeného masa. Jíme ho pak jen tak s chlebem nebo vkládáme jako bonus do polévek (ramenu). A stačí mi na něj jenom 2 suroviny.

Suroviny:

vepřový bůček (kvalitní zdroj, třeba Sklizeno)

hrubozrnná sůl


Postup:

1. Bůček vybírám takový, který má na sobě hodně masa a kůži. Ukrojím si z něj špalíčky, které jsou asi 5 cm široké.


2. Kůži nakrojím (neproříznu až do masa) řezy asi centimetr od sebe (bude se mi pak lépe krájet na výsledné kousky).


3. Přendám na plech vyložený pečicím papírem a kůži pokryju vrstvou hrubozrnné soli.

Peču asi 45 minut až hodinu na 180 stupňů.


4. Sundám vrstvu soli, kterou vyhodím a dám dopéct ještě na 200 na posledních 20 minut - chci, aby se kůže nafoukla a udělala křupavou vrstvu. Když se nenafukuje, zapnu vrchní gril a dám na 5 minut pod něj.

5. Vyndám a nechám na prkýnku odpočinou cca 10-15 minut, než bůček nakrájím na kousky.


Pak už jenom odháním hladové kolemjdoucí :)












Recept pochází z newsletteru, který posílám svým kamarádům. Chcete ho taky? Nechte mi e-mail TADY.