👩‍🍳Korejské nudle s hovězími nudličkami

Plné zeleniny a tenkých marinovaných plátků hovězího steaku se všemi typickými asijskými chutěmi, které máme rádi.

Suroviny:

hovězí maso (zadní, svíčková, cokoliv na steak)

sojovka

sezamový olej

třtinový cukr

zelenina - jarní cibulka, mrkev, červená paprika, zázvor, houby shiitake, pak choi

skleněné nudle


Postup:

1. Hovězí steak nakrájím na tenké plátky a naložím je na 20 minut do marinády (1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce třtinového cukru a 4 lžíce sojovky).


2. Mezitím si připravím zeleninu na proužky - papriky, jarní cibulku, mrkev, zázvor a houby. Skleněné nudle si uvařím podle návodu. Pak choi rozkrojím napůl a spařím horkou vodou (přeleju v cedníku vroucí vodou).


3. Pořádně rozpálím lžíci oleje ve woku a položím na něj plátky masa (zbylou marinádu si schovám).


4. Opékám 2 minuty, maso musí zůstat uprostřed ještě syrové. Pak postupně přidávám zeleninu - po minutě - cibulku se zázvorem, papriku s mrkví a nakonec houby.


5. Restuju ještě půl minuty, pak přidám zbylou marinádu, skleněné nudle a pak choi. Nechám prohřát.


6. Podávám posypané sezamovými semínky, koriandrem a jarní cibulkou. Kdo chce, přidá chilli olej.


Extra tip:

Často do svých receptů (hlavně do asijských) používám chilli olej. Tenhle je můj nejoblíbenější a s Lukášem, který ho vyrábí, jsme pro vás připravili slevový kód na 10 %. Objednejte si přes Messenger a napište kód: MISAUVARIMTI10