👩‍🍳Králík jako od babičky

U nedělního oběda u babičky jsem si tentokrát dělala poznámky. Králíka na víně, u kterého masíčko odpadá od kostí a voní slaninou, chci dát ochutnat i vám.

Suroviny:

celý králík rozdělený na 4 porce

2 lžíce oleje nebo sádla

1 cibule

3 stroužky česneku

2 papriky (různé barvy)

kousek slaniny

2 deci bílého vína

2 deci vývaru


Postup:

1. V pánvičce rozehřeju olej nebo sádlo a zároveň dám roztopit troubu na 180 stupňů.


2. Na oleji opeču dozlatova osolené kousky králíka ze všech stran a přesunu je po opečení do pekáčku.


3. Na zbylém tuku opeču kostky slaniny a všechnu nakrájenou zeleninu. Po opečení přesunu na králíka do pekáčku.


4. Naleju do pekáčku víno a vývar a dám péct cca na hodinku.


Recept pochází z newsletteru, který posílám svým kamarádům. Chcete ho taky? Nechte mi e-mail TADY.