👩‍🍳Krůta na hořčici s malými brambůrky

Vypadá to jako velké víkendové jídlo, ale je to raz dva hotový a v krabičce na druhej den jako když najdeš.

Suroviny:

krůtí prso

brambory (ideálně ty nové, malé)

olivový olej, sůl, pepř, provensálské koření (nebo tymián, oregano...)

smetana ke šlehání

dijonská hořčice

stroužek česneku

máslo

čerstvé bylinky


Postup:

1. Rozdělím krůtí prso na menší kousky - po jednotlivých porcích (z velkého prsa dělám 4 porce). Brambory neloupu, jenom umyju a nakrájím. Troubu rozpálím na 200.


2. Smíchám maso a brambory v míse se lžící olivového oleje, pořádně osolím, opepřím a posypu kořením.


3. Opeču prsa na másle cca 4 minuty z každé strany, aby se udělala zlatá kůrka. Vyndám a nechám stranou.


4. Na stejné pánvi opeču dohněda i brambory, trvá to asi 10 minut.


5. Vedle si zatím udělám omáčku. Na malém kousku másla opeču nasekaný česnek, po minutě zaleju vývarem a přidám 2 lžíce dijonské hořčice, pořádně rozmíchám.


6. Zaleju kelímkem smetany, osolím a opepřím a přidám nasekané čerstvé bylinky.


7. Do zapékací misky dám brambory, krůtí maso a zaleju omáčkou. Strčím do trouby na 20-30 minut.


Recept pochází z newsletteru, který posílám svým kamarádům. Chcete ho taky? Nechte mi e-mail TADY.