👩‍🍳Obědový wrap se vším, co doma zbylo

Je to tak strašně jednoduchý a zároveň nekonečně variabilní, že mě to v posledních dnech baví víc a víc. Na oběd do práce, když není čas něco vyvářet, na svačinu, nebo jen tak do ruky na výlet. Do wrapu se navíc dají zužitkovat všelijaké zbytky zeleniny i masa z předchozího dne, což jeho genialitě přidává další rozměr.

Suroviny:

tortilla placka (prodávají různé varianty, i celozrnné nebo ochucené)

podklad - něco mazlavého (hummus, žervé, tahini, vajíčková pomazánka...)

zelenina (něco křupavého) - špenát, salát, zelí, strouhaná mrkev, klíčky, výhonky

náplň - tofu, tempeh, pečené kuře z víkendu, šunka, tuňák z konzervy, opečené houby, fazole, čočka...

bylinky pro dochucení - petržel, bazalka, koriandr, jarní cibulka


Postup:

1. Placku potřu nějakým mazlavým podkladem, pěkně až do krajů.


2. Doprostřed naložím velkou hrst zeleniny a něčeho křupavého, třeba špenát a zelí.


3. Na to přijde náplň (bílkoviny, něco výživného). Zužitkuju maso ze včerejšího pečeného kuřete, plátky šunky, opečené houby nebo cokoliv mám po ruce.


4. Na závěr nasypu trochu bylinek nebo semínek a zaroluju odspoda nahoru. Díky pomazánce to pěkně drží, případně přimáčknu.


5. Rozkrojím trochu našikmo, ať to pěkně vynikne a rovnou sním nebo přichystám do krabičky na zítra.


Osvědčené kombinace:

hummus - zelí - shiitake - koriandr

vajíčková pomázanka - salát - šunka - jarní cibulka

žervé - ledový salát - kuřecí prso - zelené jablko