👩‍🍳Oblíbené kuře generála Tso

Jsou to vlastně takové křupavé nugetky (ale bez mouky), na asijský způsob v lepivé omáčce. Podávám s rýží nebo na salátku.

Suroviny:

kuřecí prsa nebo stehna nakrájená na kostky

kukuřičný škrob

olej na smažení

kousek zázvoru najemno

2 stroužky česneku najemno

3 lžíce rýžového octa

3 lžíce sojovky

2 lžíce hoisin omáčky

4 lžíce vody nebo vývaru

3 lžíce hnědého cukru


Postup:

1. Maso obalím ve škrobu (4 lžíce by měly stačit na cca půl kila).


2. V misce promíchám ocet, sojovku, hoisin omáčku, vodu/vývar, cukr a lžíci škrobu.

Rozpálím olej v rendlíku a smažím kuřecí kousky (vždy 3-4 minuty), udělám to na několik várek, aby se mi neslepily. Po vyndání nechám okapat na papírové utěrce.


3. Ve woku rozpálím lžíci oleje a opeču česnek a zázvor, asi půl minuty. Přileju tekutiny z misky a krátce vařím, asi 2 minuty, než omáčka zhoustne.


4. Přidám maso a stáhnu z plotny. Pořádně promíchám.


5. Podávám posypané sezamem, nasekaným koriandrem a jarní cibulkou a zakápnuté chili olejem na misce rýže.


Extra tip:

Často do svých receptů (hlavně do asijských) používám chilli olej. Tenhle je můj nejoblíbenější a s Lukášem, který ho vyrábí, jsme pro vás připravili slevový kód na 10 %. Objednejte si přes Messenger a napište kód: MISAUVARIMTI10